Янукович: Актуальним завданням 2012 р. є прискорення реформування нацекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Актуальним завданням 2012 р. є прискорення реформування нацекономіки

198
Актуальним завданням 2012 року є прискорення реформування національної економіки і соціальної системи. Про це Віктор Янукович заявив у вступному слові до щорічного послання Президента України до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє прес-служба голови держави.
Голова держави підкреслив, що базовими пріоритетами в цьому процесі повинні стати забезпечення сталого економічного зростання в непростих світових умовах, підвищення соціальних стандартів, збільшення реальних доходів тих, хто працює, та загальне поліпшення якості життя громадян.
Першочергове значення в контексті перебудови соціально-економічної сфери, на думку Президента, набувають подальша структурна трансформація національної економіки, підвищення її конкурентоспроможності та стійкості до спадів світової кон'юнктури. "Це, перш за все, передбачає сприяння розвитку підприємництва. Створення вільного середовища для розкриття підприємницького потенціалу суспільства, лібералізація і дерегуляція підприємницької діяльності повинні залишатися стрижнем економічних реформ", - підкреслив Віктор Янукович.
Президент висловив переконання, що поліпшення бізнес-клімату буде стимулювати зростання економіки, розвиток внутрішнього ринку, створення нових робочих місць.
Разом з тим, на його думку, зняття адміністративних бар'єрів та посилення правових гарантій інституту власності позитивно вплинуть на залучення внутрішніх і зовнішніх інвестицій. Крім того, зниження адміністративного і фіскального тиску на суб'єктів підприємництва сприятиме подальшій детінізації економіки та збільшенню доходів державного бюджету.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас