Нафта дорожчає в очікуванні дій світових центробанків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає в очікуванні дій світових центробанків

Енергетика
521
Світові ціни на нафту підвищуються у вівторок на очікуваннях того, що світові центробанки можуть вдатися до пом'якшення кредитно-грошової політики в світлі погіршення ситуації в економіці. Про це свідчать дані бірж.
Вартість серпневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:27 мск зросла на 0,55 долара, або на 0,66%, - до 84,3 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,78 долара, або на 0,8%, - до 98,12 долара за барель.
Аналітики чекають зниження базової ставки Європейським центробанком на поточному тижні для того, щоб обмежити вплив боргової кризи на економіку регіону.
Крім того, експерти не відкидають нових заходів підтримки економіки з боку ФРС США в світлі слабких статданих. Зокрема, напередодні стало відомо, що індекс ділової активності в промисловому секторі економіки США (ISM Manufacturing) у червні знизився на 3,8 відсоткового пункту - до 49,7% з 53,5% в травні.
"Я вважаю, що погані цифри можуть добре вплинути на ринки, оскільки вони збільшують ймовірність нових заходів підтримки економіки", - сказав директор з енергетичних деривативів Blue Ocean Brokerage LLC Карл Леррі, чий коментар наводить агентство Bloomberg.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас