У Великобританії перевірять діяльність провідних світових банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії перевірять діяльність провідних світових банків

Казна та Політика
278
Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон віддав розпорядження про проведення перевірки діяльності провідних світових банків, передає Reuters. Розпорядження стало реакцією на інформацію, що надійшла про махінації при визначенні ключових ставок міжбанківського кредитування (LIBOR). "Махінації стануть предметом найпильнішого розслідування. Винні в порушеннях повинні нести відповідальність перед законом", - зазначив Кемерон в своєму виступі в парламенті країни.
Для проведення розслідування буде створена спеціальна комісія на чолі з Ендрю Тайрі. Її метою стане розкриття механізму махінацій, і створення більш жорстких правил, спрямованих на їх припинення.
Як повідомлялося, у зв'язку з махінаціями з LIBOR уже покинув свій пост голова ради правління банку Barclays Маркус Ейджіус. Банк також був оштрафований владою США і Великобританії на 452 млн дол. Банк звинуватили в спробі маніпуляції ключовими ставками фінансового ринку LIBOR і EURIBOR. За даними британського урядового агентства FSA і американського CFTC, порушення тривали з 2005 р. Під час розслідування при вивченні внутрішнього листування Barclays з'ясувалося, що за дії з необхідних банку маніпуляцій співробітникам пропонували дороге шампанське.
Після цього голова Банку Англії Мервін Кінг присоромив керівників великих банків за те, що вони дозволили своїм співробітникам зробити "настільки низький" вчинок. На його думку, необхідно змінити спосіб визначення LIBOR. "Ідея про те, що так, як я скажу, такою і буде ставка, є недієздатною", - вважає Кінг.
У махінаціях при визначенні LIBOR підозрюється керівництво провідних світових банків, серед яких - американські Citigroup, JPMorgan, британські Barclays, Royal Bank of Scotland, HSBC, німецький Deutsche Bank, швейцарський UBS. Розслідування ведеться правоохоронними органами США, Великобританії, Євросоюзу і Японії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас