Російська нафта подешевшала до річного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська нафта подешевшала до річного мінімуму

Енергетика
695
У червні середня ціна нафти Urals знизилася до мінімуму в 2012 році - 93,44 долара за барель. Про це, як повідомляє РИА Новости, заявив експерт Міністерства фінансів РФ Олександр Сакович з посиланням на дані агентств Argus і Platts. У червні минулого року середня ціна Urals склала 111,71 долара.
Середня вартість російської нафти знижується вже третій місяць: після березневого рекорду 122,6 долара показник впав до 117,09 долара в квітні і 108,86 долара в травні.
Загалом середня ціна Urals за першу половину 2012 року зросла на 3,6 відсотка до 112,06 долара, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Вартість бареля Brent, на основі якої розраховуються ціни на Urals, в кінці червня впала нижче позначки 90 доларів - до мінімуму з грудня 2010 року. Ще в березні вартість сировини досягала 126 доларів за барель. На початку червня обвал цін на нафту встановив новий рекорд за тривалістю - вартість сировини знижувалася шість тижнів поспіль, чого не спостерігалося з 1998 року.
Торік ціни на нафту зростали на тлі громадянської війни в Лівії, яка є великим постачальником вуглеводнів для Євросоюзу. У лютому-березні цього року сировина дорожчала у зв'язку з санкціями Євросоюзу і США відносно Сирії та Ірану. На зростання цін вплинули також побоювання за можливий початок військових операцій стосовно цих країн.
У другому кварталі сировина почала дешевшати на тлі загострення боргової кризи в Європі, а також погіршення показників економічного зростання в Китаї та Індії.
У минулу п'ятницю, 29 червня, нафта різко подорожчала на 3,6 відсотка на тлі новин про успішний саміт ЄС, на якому лідери європейських країн домовилися спрямувати на стимулювання економічного зростання 120 мільярдів євро.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас