ДПЕК придбала три вугільні шахти і збагачувальну фабрику в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПЕК придбала три вугільні шахти і збагачувальну фабрику в Росії

Енергетика
550
ДПЕК здійснила перше придбання вугільних активів за межами України, завершивши угоду з купівлі трьох шахт і збагачувальної фабрики у компанії "Ростовський антрацит". Про це повідомляє прес-служба ДПЕК.
Угода передбачає отримання корпоративних прав на ВАТ "Шахтоуправління "Обухівська" (шахта "Обухівська" і збагачувальна фабрика), ВАТ "Донський антрацит" (шахта "Дальня") і ТОВ "Сулінантрацит" (шахта № 410, перебуває в консервації). Сума угоди не розкривається.
Всі підприємства розташовані в Ростовській області Російської Федерації. Промислові запаси вугілля придбаних активів оцінюються в 136 млн т, сумарний вуглевидобуток в 2011 р. склав близько 0,5 млн т. ДПЕК планує довести показники видобутку вугілля цих шахт до 2 млн т на рік.
"Придбання вугільних активів, які виробляють вугілля з низьким вмістом сірки, дозволяє ДПЕК забезпечити майбутній попит на продукцію "ДПЕК Свердловантрацит" і "ДПЕК Ровенькиантрацит" і фактично гарантує майбутнє завантаження українських антрацитових шахт ДПЕК. Зниження вмісту сірки в загальному портфелі продукції зміцнює перспективи споживання українського вугілля на внутрішньому ринку, особливо з урахуванням посилення екологічних норм і вимог щодо викидів сірки", - йдеться в повідомленні ДПЕК.
Крім того, відзначили в компанії, реалізація високосірчистого вугілля українських шахт ДПЕК одночасно з низькосірчистим вугіллям шахт "Обухівська" і "Дальня" також дозволить сформувати портфель експортної якості, який буде в цілому відповідати нормативам ЄС за вмістом сірки (менше 1%). Таким чином, Україна зможе заповнити утворену після закриття шахт в Німеччині та Англії потребу європейського ринку в антрацитах в обсязі до 2,5 млн тонн щорічно.
"Придбання підприємств у Ростовській області розширить ресурсну базу ДПЕК, забезпечить зростання якості вугілля, що поставляється на українські теплові електростанції, що особливо важливо для запобігання дефіциту енергоносія в зимовий період. Ми зможемо підвищити ефективність виробництва електроенергії на ТЕС, і, головне, істотно скоротити викиди шкідливих речовин", - прокоментував придбання нових активів генеральний директор ДПЕК Максим Тимченко.
ТОВ "Ростовський антрацит" - вугледобувне підприємство, видобуває вугілля марки антрацит з низьким вмістом сірки. У вугільний сегмент ТОВ "Ростовський Антрацит" входили: ВАТ "Шахтоуправління "Обухівська" (шахта "Обухівська" і збагачувальна фабрика), ВАТ "Донський антрацит" (шахта "Дальня") і ТОВ "Сулінантрацит" (шахта № 410, законсервована з 2008 р.).
"Ростовський антрацит" володіло 100% ВАТ "Шахтоуправління "Обухівська" і 100% "Донський антрацит". "Донський антрацит" володіє 66,67% ТОВ "Сулінантрацит", решта 33,33% акцій ТОВ належать самому товариству.
ТОВ "Донбаська паливно-енергетична компанія" (ДПЕК) - приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. Підприємства ДПЕК створюють виробничий ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, генерації та дистрибуції електроенергії.
Видобуток вугілля ДПЕК в I кварталі, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зріс на 77,1% - до 10,239 млн т. У поточному році ДПЕК планує збільшити видобуток вугілля майже вдвічі - приблизно до 40 млн т.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас