Apple виплатила 60 млн дол. за марку iPad — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple виплатила 60 млн дол. за марку iPad

538
Американська високотехнологічна компанія Apple Inc. виплатила 60 млн дол китайській Proview Technology для врегулювання тривалої судової тяганини про права на торговельну марку iPad в Китаї, передає Reuters.
Три роки тому Apple придбала торговий знак iPad в одного з підрозділів Proview за 55 млн дол. На цій підставі Proview наполягала, що угода дійсна тільки за межами Китаю і не зачіпає бренд iPad на території КНР, і вимагала від влади вилучити планшетні комп'ютери iPad з продажу по всій країні, а також заборонити експорт та імпорт планшетників до завершення тяганини.
Для отримання прав на бренд iPad Apple перевела 60 млн дол на рахунок Вищого суду китайської провінції Гуандун, який згодом виплатить ці гроші кредиторам Proview.
Досягнувши угоди з Proview, Apple отримала право на реалізацію планшетників iPad в Китаї, який є для американської компанії найбільшим закордонним ринком. За підсумками 2011 р. на китайський ринок припало більше 11% світової виручки Apple.
З моменту запуску продажів iPad в березні 2010 р. до теперішнього часу на території Китаю було продано більше 60 млн планшетників. У Китаї iPad є найбільш популярним планшетним комп'ютером.
Нагадаємо, раніше Apple Inc. добилася попередньої заборони продажів смартфона Samsung Galaxy Nexus в США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас