Євродепутат: Вступу України до ЄС заважають старі члени союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євродепутат: Вступу України до ЄС заважають старі члени союзу

663
У вступі України до Європейського Союзу не зацікавлені старі члени ЄС, упевнений депутат Європейського парламенту, член групи Прогресивного альянсу соціалістів і демократів в Європарламенті Богуслав Ліберадскі.
"Подивіться, де центр рішень Євросоюзу - Берлін, Париж. Хто сказав, що неможливий договір між Києвом і Варшавою?", - заявив він, перебуваючи в Києві.
За його словами, зараз ЄС перебуває в кризі, але "проблема не в нових, а в старих країнах". Однак депутат вважає, що від приєднання нових членів організація може отримати нові можливості.
Крім того, на думку політика, в країні дуже неефективно використовуються сільськогосподарські землі. Але проблема полягає в тому, що в України велика територія, і в разі вступу до ЄС в Європарламенті може з'явитися близько 50 українських депутатів. Польща на даний момент також має близько 50 євродепутатів, і до них можуть приєднатися політики країн Східної Європи. Таким чином, в сумі ці країни будуть мати дещо більше голосів, ніж Німеччина або Франція. "Це вже не буде французько-німецький Євросоюз", - підкреслив Ліберадскі.
Політик також додав, що критична позиція ЄС щодо судової справи екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко є "тільки інструментом" для того, щоб не допустити вступу країни в союз. "Це нормальна корупційна відповідальність колишнього прем'єр-міністра", - зазначив він.
Варто зазначити, що євродепутат перебуває в Україні з метою вивчення можливості продовження договору про співпрацю між Партією регіонів і Прогресивним альянсом соціалістів і демократів в Європарламенті. Очікується, що договір може бути продовжений в листопаді.
Як повідомлялося 15 червня, євродепутат назвав умови застосування санкцій проти України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас