Китайські банки виявились найприбутковішими у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські банки виявились найприбутковішими у світі

594
Три перші місця в світовому рейтингу банків за прибутком зайняли китайські фінансові установи. Про це повідомляє Reuters з посиланням на щорічний рейтинг, складений виданням The Banker magazine.
Перше місце зайняв Промисловий і торговий банк Китаю (Industrial and Commercial Bank of China), прибуток якого в 2011 році склав 43,2 мільярда доларів. За ним йде Construction Bank з 34,8 мільярда доларів. Третє місце дісталося Bank of China, прибуток якого в 2011-му склав 26,8 мільярда доларів.
На четвертій позиції розташувався американський JPMorgan з прибутком 26,7 мільярда доларів. Найприбутковішим європейським фінансовим закладом виявився швейцарський HSBC (п'яте місце), якому вдалося заробити 21,9 мільярда. Лідером зі збитків став грецький National Bank of Greece, який втратив за минулий рік 17,4 мільярда доларів.
При цьому в рейтингу надійності банків лідерство дісталося Bank of America, другу позицію зайняв JPMorgan. Чотири китайські фінансові установи, в тому числі і три лідери з прибутку, потрапили в першу десятку.
На фінансові установи КНР припало 29,3 відсотка прибутку світових банків. При цьому в 2007 році показник становив лише чотири відсотки. У свою чергу, частка європейських банків в прибутку світового фінансового сектора склала лише шість відсотків проти 46-ти п'ять років тому.
Протягом останнього року Китай анонсував низку реформ, які повинні лібералізувати банківський ринок в країні. У квітні 2012 року прем'єр-міністр країни Вень Цзябао заявив, що КНР необхідно зруйнувати монополію державних банків, так як вона заважає розвитку економіки Китаю.
Наприкінці травня стало відомо, що КНР проведе масштабну фінансову реформу, метою якої стане створення в країні великих інвестиційних банків. В рамках реформи китайські регулятори планують дозволити брокерам проводити фінансові операції, пов'язані з обігом похідних цінних паперів (деривативів), ф'ючерсів, опціонів, приватним банкінгом та управлінням активами. В даний час китайські брокери можуть торгувати тільки акціями, облігаціями та іноземною валютою.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас