В які країни найчастіше їздять українці з туристичною метою? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В які країни найчастіше їздять українці з туристичною метою?

2536
У 2011 році з туристичною метою українці воліли відвідувати Туреччину. На другому місці опинилася Росія. У тому, які країни в минулому році найчастіше відвідували українці, розбиралося "Дело".
Усього в 2011 році за кордон виїхало 20,3 млн. українців, серед яких з туристичною метою - 1,6 млн. осіб. Цей показник порівняно з 2010 роком виріс на 30%.
Туреччина, як і раніше, залишається найпопулярнішою країною серед українських туристів, йдеться в звіті Держприкордонслужби, що знаходиться в розпорядженні "Дела". Так, в 2011 році в Туреччину з туристичною метою виїхало 427,3 тис. українців.
Насамперед, українців в Туреччині приваблює оптимальне співвідношення ціна/якість. Так, наприклад, тур в Анталію можна купити за $450 з людини з перельотом (all inclusive, медстраховка, і з трансфером з/в аеропорт). Ще один плюс Туреччини - спрощена система отримання візи (відповідну позначку в паспорті проставляють після прибуття в аеропорту) .
"Безперечно, найбільш відвідувана - Туреччина. Головною перевагою при виборі для відпочинку є: спрощена система отримання візи; короткий час перельоту; розвинена готельна база в цих країнах; різноманітна екскурсійна програма", - пояснює комерційний директор компанії TEZ TOUR в Україні Аркадій Маслов. Також в TEZ TOUR спостерігають щорічне збільшення попиту на екскурсії. "У зв'язку з цим ми до кожного сезону готуємо нові пропозиції. Так, цього року запропонували низку нових екскурсій, в числі яких екскурсії в Каппадокію і Анкару на літаку", - продовжує Маслов.
На другому місці в рейтингу опинилася Росія. Туди наші співвітчизники їдуть, як правило, відпочивати в Сочі і на Байкал, Анапа, Геленджик, Туапсе. А ось за даними Всесвітньої організації з туризму (UNWTO), Росія і зовсім займає перше місце серед країн, в які виїжджали українці. У 2011 році цю країну відвідали 5,5 млн. наших співгромадян.
Третю позицію в рейтингу займає Єгипет - на власні очі побачити єгипетські піраміди в 2011 році вирушило майже 207,5 тис. осіб. На четвертому місці розташувалася Польща - 113,6 тис. туристів. Як правило, туди українці вирушають з метою автобусних турів.
За даними Держприкордонслужби, Румунія випередила ОАЕ і перебуває на п'ятому місці в рейтингу - 66,3 тис. На думку туроператорів, надалі ОАЕ буде тільки нарощувати свої обороти, адже вартість путівок до цієї країни впала в півтора-два рази.
Далі йде Греція - 46 тис. осіб. Так, в турфірмі "САМ" кажуть, що в минулому році продажі за напрямком Греція зросли на 40%, цього року очікується подальше зростання популярності грецьких курортів - за попередніми прогнозами, не менше 20%. Якщо говорити про цінову політику, то в порівнянні з трьома попередніми роками вартість турів виросла на 25-30%. Зараз можна купити путівку від 450 євро.
8, 9, 10 місця займають Німеччина (45,7 тис. осіб), Ізраїль (42,1 тис. осіб), Чехія (40,4 тис. осіб).
Найменша кількість українців в 2011 році відвідала Таджикистан - 2 людини. По п'ять осіб вирушило в Ірландію, Ісландію та Македонію.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас