У Китаї заблокували доступ до сайту Bloomberg після інформації про фінансові активи родичів влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї заблокували доступ до сайту Bloomberg після інформації про фінансові активи родичів влади

861
Влада Китаю заблокувала доступ до веб-сайту Bloomberg після того, як агентство опублікувало дані про фінансові активи родичів заступника голови КНР Сі Цзіньпіна.
У доповіді, опублікованій агентством, зазначається, що сім'я Сі Цзіньпіна володіє інвестиціями в компанії з активами $376 млн, 18% непрямих часток в компанії, що займається рідкісноземельними металами, з активами $1,73 млрд, а також є володарем $20 млн в технологічному холдингу. При цьому Bloomberg використовував офіційні документи, зібрані журналістами, пише Lenta.ru.
Згідно зі статтею, у заступника голови КНР, його дружини і дочки ніяких активів і фінансових правопорушень відмічено не було, а більшість статку належить старшій сестрі Сі Цзіньпіна, її чоловікові та їхній дочці.
Як заявила прес-секретар Bloomberg в Азії Беліна Тан, відключення сайту в Китаї керівництво компанії вважає наслідком доповіді про фінансове становище родичів Сі Цзіньпіна. У той же час представники Міністерства промисловості та інформаційних технологій Китаю повідомили, що вони не несуть відповідальність за цензуру в інтернеті.
На даний момент в Китаї діє проект Золотий щит, що обмежує доступ до низки іноземних сайтів. Фільтр працює за ключовими словами, пов'язаними з державною безпекою, а також за "чорним списком" адрес сайтів. Разом з тим, китайські сайти проходять реєстрацію в міністерстві промисловості та інформаційних технологій.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас