У Німеччині заблокували створення механізмів порятунку єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині заблокували створення механізмів порятунку єврозони

Казна та Політика
1062
У конституційний суд Німеччини подали шість позовів проти створення європейського стабілізаційного механізму ESM та угоди про посилення бюджетної дисципліни в ЄС, пише Die Welt. Обидва документи були схвалені бундестагом і бундесратом 29 червня. Для їх вступу в силу необхідний був тільки підпис президента Йоахима Гаука. Однак він відмовився їх підписувати, поки конституційний суд не розгляне подані скарги.
Позови були подані, зокрема, від фракції "Лівих" у бундестазі, члена ХСС Петера Гаувайлера (Peter Gauweiler), товариства "Більше демократії", екс-міністра юстиції Герти Дойблер-Гмелін (Herta Daeubler-Gmelin) і експерта з державного права Крістофа Дегенхарта (Christoph Degenhart). До скарг приєдналися близько 12 тисяч осіб, у тому числі союз платників податків.
Головна скарга, яку висувають позивачі, стосується обмеження прав національного парламенту в результаті введення ESM і нової угоди про бюджетну дисципліну в ЄС.
Уряд Ангели Меркель розраховував, що стабілізаційний механізм з фондом 700 мільярдів євро почне діяти вже з 1 липня. На даний момент існує стабфонд на 250 мільярдів євро, але його вже недостатньо для порятунку єврозони.
Договір про посилення бюджетної дисципліни спрямований на запобігання фінансовим кризам в ЄС. Згідно з текстом документа, дефіцит бюджету країн-членів Євросоюзу не повинен становити більше 0,5 відсотка ВВП.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас