Вступна кампанія-2012 стартувала: перші подробиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вступна кампанія-2012 стартувала: перші подробиці

1987
Сьогодні вже о 4-й ранку випускники шкіл зі своїми батьками почали займати черги під дверима вузів. Вступна кампанія стартує, і скандали минулих років навчили колишніх учнів, що добре складені тести - ще не гарантія майбутнього. Бо твоє бюджетне місце можуть віддати комусь, у кого ще більше балів, і більше пільг.
До того ж, кількість абітурієнтів у цьому році зросла майже вдвічі: спрацювала демографія разом з освітніми реформами, пише ТСН. Перші результати ЗНО показали, що оцінка більшості - "задовільно". Парадокс, адже в останні два роки майже кожен десятий учень отримав золоту або срібну медаль. За статистикою в цьому і минулому роках дітям видали 23 тисячі медалей. Зате в 2010 році - вдвічі менше. Девальвація золота в шкільній медалі відбулася два роки тому, коли середній бал атестата почали рахувати при вступі, і дітей медалями засипали.
З іншого боку, кампанію ЗНО-2012 теж важко назвати ідеальною. Щоб пройти в клас для написання тестів, учням доводилося терпіти обшуки - коли металошукачем, коли і руками. Але це дрібниці порівняно з тим, що випускники відшукали в тестах ЗНО купу помилок. В одних тестах були помилки перекладу з російської на українську, в інших - не дописані варіанти відповідей, в третіх - літери сплутали місцями. Втім, у порівнянні з минулими роками, ці помилки дрібниця. Офіційне резюме - процедура тестування в Україні впорядкувалась.
"Вступники повинні бути зараховані винятково за рейтингами суми набраних балів, а не за черговістю подачі оригіналів і документів", - заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник. Так, міністр оптимістично налаштовує колишніх школярів та їх нервових родичів. І просить користуватися електронним вступом, а не створювати шалені черги в приймальних комісіях. Втім, гарантій, що інтернет-сервіс не зависне вже завтра, немає. Навіть на сайт, де публікуються результати тестів, у перші дні могли зайти не всі.
Вже з сьогоднішнього дня кожен абітурієнт може подати документи в 5 вузів одночасно, на три спеціальності в кожному з них. Це означає, що потрібно підготувати 15 пакетів документів. Вступна кампанія -2012 стане ще сильнішим випробуванням для абітурієнтів, адже прохідний бал підняли до 140. Разом з тим, за чотири роки до цієї системи більш-менш звикли.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас