Фінальний акорд: Іспанія розгромила Італію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінальний акорд: Іспанія розгромила Італію

1039
У неділю, 1 липня, в столиці України, Києві, відбувся фінальний матч ЄВРО-2012, в якому збірна Іспанії обіграла збірну Італії і встановила кілька рекордів, які можуть стати вічними.
Вчора ми стали свідками великого матчу. Він точно увійде в історію. Нехай і не вийшло боротьби до останньої секунди. Зате в книгу рекордів світового футболу він буде точно вписаний. Починаючи з того, що з'явилося відразу багато дворазових переможців Чемпіонату Європи. Крім того, Іспанія вперше в історії футболу виграє третій великий турнір підряд. Більше того, три турніри поспіль збірна Іспанії взагалі не пропускає голи в плей-оф. 6 років без пропущених під час вирішальних матчів - коли ще таке буде?
Ну а результат матчу теж став рекордним - до цього максимальний розгром був з рахунком 0:3.
Іспанія з самого початку матчу показав свої наміри. Сеск Фабрегас вийшов на позиції форварда, і весь матч намагався діяти там. Спочатку він чудово витягнув на себе захисників, і віддав на Хаві - але той пальнув мимо. Минуло три хвилини - і Сеск пішов від К'єлліні і точно подав на Сільву, а той головою переправляє м'яч у ворота.
Через 10 хвилин ще одна міні-трагедія для Італії - один з кращих захисників К'єлліні отримує пошкодження на рівному місці і покидає поле. Кассано і Балотеллі старалися, але їх вистачило лише на неточні удари по воротах або постріли, які парирував Касільяс.
А ось Іспанія під кінець першого тайму підірвала стадіон - Хорді Альба розігнався до космічної швидкості, пішов від захисту і реалізував вихід один на один в манері справжнього центрфорварда. 2:0, і важкі перспективи для Італії.
Початок другого тайму відзначився двосічними атаками - міг і Фабрегас забивати, і Ді Натале проворонили на грані офсайду. Тут то і підкралася друга трагедія італійської збірної - Тьяго Мотта тільки вийшов на поле для того, щоб заспокоїти центр поля і гальмувати атаки Іспанії, і за 3 хвилини рвонув задню поверхню стегна. Неждана травма, та ще й у фіналі, та ще й замін не залишилося - і Італія залишилася до кінця матчу вдесятьох.
Після цього Італія старалася, але Іспанія взяла гру в свої руки. Ну а найкращим в кінцівці матчу став Фернандо Торрес, який за 15 хвилин міг стати кращим бомбардиром турніру. Двічі він ловив захист, що пав духом, в офсайдній пастці, один раз забив, а от у другому випадку не поскупився, а допоміг одноклубникові з Челсі відзначитися першим голом на Євро.
Фінальний рахунок 4:0, і тільки й залишається, що іспанцям радіти, а італійцям плакати. Ну а гра безумовно не була нудною.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас