Нафта дешевшає в рамках корекції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає в рамках корекції

Енергетика
522
Світові ціни на нафту знижуються в понеділок більш ніж на 1% в рамках корекції після того, як в п'ятницю зростання вартості сировинного товару виявилося найсильнішим за останні три роки на тлі ухвалених в рамках саміту довгострокових рішень голів країн ЄС. Про це свідчать дані бірж.
Вартість серпневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:12 мск знизилася на 0,94 долара, або на 1,11%, - до 84, 02 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent скоротилася на 1,5 долара, або на 1,53%, - до 96,3 долара за барель.
У п'ятницю нафта подорожчала на 7-9% на тлі надій на те, що рішення голів країн ЄС в сфері вирішення економічних проблем регіону в результаті позитивно позначаться на попиті на "чорне золото".
"Після ухвалених рішень ринки цікавлять їх деталі та умови виконання", - наводить агентство Reuters слова головного ринкового аналітика CMC Markets у Сіднеї Ріка Спунера.
Зниженню вартості нафти в понеділок сприяють очікування нових статданих з єврозони щодо безробіття. Аналітики очікують зростання показника в травні до 11,1% з 11% місяцем раніше. Даний показник може стати найвищим з 1990 року.
У понеділок учасники торгів звернули увагу на статдані з КНР, згідно з якими індекс ділової активності в промисловості Китаю в червні склав 50,2 пункту проти 50,4 місяцем раніше. При цьому аналітики очікували його зниження до 49,9 пункту.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас