Новий голова Світового банку офіційно вступив на посаду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий голова Світового банку офіційно вступив на посаду

237
Новий голова Світового банку Джим Ен Кім, обраний радою директорів 17 квітня, офіційно вступив на посаду. Він змінив на цій посаді Роберта Зелліка і буде очолювати організацію протягом наступних 5 років, пишуть РИА Новости.
Кандидатуру Джима Ен Кіма президент США Барак Обама висунув 23 березня. В офіційний список кандидатів входили також колишній міністр фінансів Колумбії Хосе Антоніо Окампо і міністр фінансів Нігерії Нгозі Оконджо-Івеала. Роберт Зеллік висловив підтримку своєму наступнику, відзначивши його заслуги в дослідженнях у сфері охорони здоров'я і блискучі організаторські здібності.
Сам Джим Ен Кім пообіцяв, що не буде боятися задавати "жорсткі запитання" і змінювати порядки, які існують у Світовому банку. З його обранням збереглася традиція, за якої головою Світового банку завжди був громадянин США, а Міжнародний валютний фонд завжди очолював виходець з однієї з європейських країн.
За освітою новий голова СБ медик. З відзнакою закінчив Браунівський університет в 1982 році.
В 1991 йому було присвоєно ступінь доктора медицини Гарвардською медичною школою. У 1993 році отримав ступінь доктора філософії факультету антропології Гарвардського університету.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас