"Газпром" заявив, що заробляє найбільше у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" заявив, що заробляє найбільше у світі

Енергетика
807
"Газпром" другий рік є світовим лідером за розміром чистого прибутку, причому не тільки серед нафтогазових компаній, а серед всіх компаній в світі. Про це заявив голова компанії Олексій Міллер під час річних зборів акціонерів компанії.
"За підсумками минулого року "Газпром" продемонстрував рекордні фінансові результати: виручка головної компанії склала понад 3,5 трильйона рублів, що на 23% більше, ніж у 2010 році. Чистий прибуток головної компанії, виходячи з якого розраховуються дивіденди, - майже 880 мільярдів рублів, це вище від торішнього показника в 2,4 рази", - сказав Міллер.
За його словами, чистий прибуток групи "Газпром" вперше за всю історію перевищив 1 трлн руб.
"Ми вже другий рік поспіль є світовим лідером за розміром чистого прибутку, і не тільки серед нафтогазових, а всіх компаній в світі!" - похвалився Міллер.
Трохи раніше в п'ятницю Міллер заявив, що обсяг видобутку газу тільки на одному газовому родовищі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі зіставний з сумарним видобутком сланцевого газу в США, при тому, що сланцевий газ дозволив Штатам в 2009 році вперше обігнати Росію за розмірами видобутку природного газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас