Microsoft заплатить величезний штраф в обсязі 860 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft заплатить величезний штраф в обсязі 860 млн євро

1769
Генеральний суд Європейського союзу не став скасовувати раніше винесене судове рішення відносно компанії Microsoft Corp. щодо створення бар'єрів на ринку.
Багаторічна тяганина американського високотехнологічного гіганта з ринковими регуляторами повинна була завершитися сьогодні з винесенням виправдувального вироку. Однак цього не сталося. Судова інстанція, друга за значимістю після Верховного суду, зобов'язала Microsoft заплатити 860 млн євро, що стало одним з рекордних штрафів в IT-індустрії.
Тим не менш, маленької перемоги Microsoft все ж таки вдалося добитися. Початкова сума штрафу була на 39 млн євро меншою, в порівнянні з тією, що Генеральний суд зобов'язав виплатити компанію. Втім, в Microsoft вже висловили свою незгоду з винесеним вердиктом - софтверна корпорація заявила про те, що подасть апеляцію в верховну інстанцію.
Даний судовий процес між Microsoft і владою ЄС тягнеться ще з 2004 р. Тоді корпорацію оштрафували за те, що вона відмовила своїм конкурентам в законному, на думку Брюсселя, праві надати технічні дані для роботи їхніх програм з операційною системою Windows. Однак Microsoft, однією з перших на своєму ринку, відмовилася виконувати рішення суду.
Раніше з Microsoft вже стягнули майже 500 млн євро за те, що американська корпорація використовувала незаконні інструменти просування браузера Internet Explorer.
Варто зазначити, що рекордний в історії IT-індустрії штраф визнаний за чип-мейкерами з Intel. Компанію змусили заплатити 1,06 млрд євро за незаконну ринкову змову з низкою виробників комп'ютерної техніки.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас