В Україні близько 10-12% техніки продається онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні близько 10-12% техніки продається онлайн

759
Цього року частка онлайн-каналу в продажах споживчої техніки в Україні може скласти 12 або 15%, а в минулому році вона перебувала на рівні десь 10%. Такі прогнози в коментарях AIN.UA висловили представники великих роздрібних офлайн-мереж з продажу техніки.
Так, на думку Геннадія Вербиленка, генерального директора мережі магазинів Comfy, в 2011 році обсяг ринку інтернет-продажів побутової техніки та електроніки склав 4,1 млрд грн, від загального обсягу продажів техніки в Україні це близько 10%.
"За підсумками першого півріччя 2012 року ми продовжуємо відзначати зростання продажів через інтернет (12% від загального обсягу). Зростання частки інтернет-каналу спостерігається по всіх видах техніки, крім великої побутової. Тут продажі зараз досягли рекордних 22% - і цей показник стабілізувався. За нашими очікуваннями, частка онлайн-продажів за підсумками 2012 року складе близько 12%", - вважає він.
За оцінками керівника інтернет-напрямку торгової мережі "Ельдорадо" Олександра Дардалана, цього року ринок споживчої електроніки в Україні складе десь 5,5-6 млрд. гривень. При цьому, частка онлайну в ньому складе не більше 12-15%. "Частка ця зростає, причому, за останні рік-два, вважаю, вона збільшилася десь на 5 в.п., але потрібно враховувати, що ринок побутової електроніки зростає сам по собі (у гривні) рік до року приблизно на 10 - 15%", - відзначає експерт.
Як вважає Олексій Погорєлов, операційний директор мережі "Фокстрот.Техніка для дому", перерозподіл частки між офлайн і онлайн на ринку техніки йде повільніше ніж, наприклад, у сегменті торгівлі одягом. Хоча зростання частки продовжується і, за різними оцінками, воно знаходиться між 5-10% (залежно від сегмента).
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас