13 шкідливих порад, як легко вбити свій бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

13 шкідливих порад, як легко вбити свій бізнес

7028
Всі говорять про те, як побудувати бізнес, зберегти його і навести в ньому порядок. Але де ж справедливість? Як же бути, якщо не хочеться ні першого, ні другого, ні третього? Учасник спільноти E-xecutive.ru Володимир Пронін вирішив виправити ситуацію і дати кілька порад тим, хто хоче швидко, якісно і, головне, надійно угробити власний бізнес.
1. Ніякої системності!
Причини і наслідки ваших рішень не повинні бути пов'язані ніякою логікою. Інакше люди розслабляться і вирішать, що у них є майбутнє. Тоді у вашого бізнесу з'явиться слабка надія на виживання, навіть всупереч вашим зусиллям.
2. Ніякого планування!
Навіть не думайте планувати щось на термін, що перевищує один день. А ось співробітників змусьте постійно здавати вам плани. Причому, навіть вантажників. Читати їх не обов'язково. Головне, щоб люди були зайняті.
3. Наполягайте на своєму!
Особливо в ситуаціях, коли всі навколо говорять вам, що так робити не треба. Виправдати себе можна тим, що у Стіва Джобса виходило. Ну, і що, що у вас немає абсолютно особливого продукту та армії шанувальників, які розкуплять все, чого торкнувся ваш геній. Не здавайтеся! Не давайте цій армії сірих пересічностей переконати вас у тому, що збитки - це погано.
4. Частіше змінюйте рішення!
Наполягли? Молодець! Тепер привселюдно заявіть, що нічого подібного ви не говорили. А то, якщо не змінювати рішення раз на три дні, люди можуть подумати, що ви вже не контролюєте ситуацію або хочете, щоб ваш бізнес процвітав.
5. Ставте на керівні позиції винятково друзів дитинства!
Бажано тих, яких в минулому завжди могли побити. Ну і що, що вони працювати не можуть. Зате сам їх вигляд буде викликати приємну ностальгію. Ну і що, що вони вас вже давно не люблять і не поважають. Ми ж цього і домагаємося. Ідеальний варіант - це якщо у них є ще й привід для дрібної помсти.
6. Ніяких нарад!
Тільки лекції про те, як вести бізнес. Природно, лекції повинні читати ви самі, попередньо переконавшись в тому, що ви відірвали від роботи всіх дієздатних людей. Інакше ваші співробітники можуть скоординувати зусилля і заробити вам грошей.
7. Навіть не думайте заохочувати людей!
Це діє на них неправильно. Вони починають домагатися результатів. Хоча ні. Заохочувати іноді треба. Бажано, головних нероб. І бажано, з формулюванням "хороша ти людина". Звичайно, існує невеликий ризик того, що конкретний нероба виправиться і почне працювати, зате решта колективу гарантовано заб'є на роботу.
8. Частіше відчитуйте підлеглих!
І намагайтеся використовувати побільше туманних формулювань. Наприклад, проходячи вранці в свій кабінет, киньте фразу: "Ну, і що ви тут мені наробили?" Нехай мучаться. Це додасть до їх страху перед вами ще й думку, що ви несамовиті. Кращий руйнівник бізнесу придумати складно.
9. Поводьте себе з партнерами якомога жорсткіше!
Ну, адже не можна ж допускати, щоб у вас виникли надійні партнерські зв'язки. Особливо остерігайтеся дотримуватися умов, про які вже домовилися. І пам'ятайте: ніколи і нікому не платіть вчасно!
10. Частіше торгуйтеся після того, як угода вже укладена!
А краще взагалі скасуйте половину або дві третини поставки. Тільки тоді ви зумієте створити собі міцну репутацію на ринку. Звичайно, є ризик того, що деякі мазохісти продовжать працювати з вами від безвиході, але для того, щоб наплодити собі конкурентів, до яких підуть мазохісти, використовуйте наступну пораду.
11. Доручайте топ-менеджерам більше секретарської роботи!
А то відчули себе, розумієш, крутими управлінцями. Нехай знають своє місце біля ноги. Документики подрукують, на дзвінки повідповідають. Вищим пілотажем тут, звичайно, буде - запросити своїх друзів і змусити заст. генерального або самого генерального поносити вам чай і каву. Бажано робити це весь день. Щоб напевно.
12. Зіштовхуйте співробітників лобами!
Кращий спосіб для цього - пустити пару чуток про те, що їх чекає підвищення, а потім кожному з них приватно розповісти, що ви і раді б підвищити, але інший дуже прагне на це місце. Тоді у вас буде відразу два задоволення: і ефективність бізнесу знизити, і павуків у банці поспостерігати.
13. Навіть не думайте вкладатися в навчання співробітників!
А то світова практика говорить про те, що такі інвестиції занадто добре окупаються. Ось навчіть на свою голову, а потім вони будуть ваш бізнес рятувати, незважаючи на ваш шалений опір.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас