Бойко заявив про узгодження з Росією заявки закупівлі газу на 2013 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко заявив про узгодження з Росією заявки закупівлі газу на 2013 рік

Енергетика
590
Закупівлі Україною російського газу на 2013 рік вже узгоджені, заявив міністр вугільної промисловості та енергетики України Юрій Бойко.
Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи погодили Україна і Росія заявку на закупівлю газу на наступний рік, міністр відповів: "Безумовно".
На уточнювальне запитання, чи йде мова про закупівлю Україною 27 млрд. куб. м газу, Бойко заявив: "Я вважаю, ми закупимо ще менше", передає Інтерфакс.
Україна, яка залежить від поставок російського природного газу і втрачає транзитні обсяги через переорієнтування "Газпромом" маршрутів поставок газу в Європу на Білорусь, а також запуску "Північного потоку", намагається добитися перегляду вартості російського блакитного палива. Київ вважає ціну на російський газ завищеною.
Серед альтернатив російському паливу Київ розглядає розробки сланцевих родовищ. У зв'язку з цим 10 травня Україна вибрала іноземних партнерів для розвідки двох великих родовищ сланцевого газу. Заодно Київ налагодив взаємодію в газовій сфері з Катаром, одним з головних конкурентів Росії на цьому ринку.
Базовий сценарій проекту оновленої Енергетичної стратегії України на період до 2030 року, текст якого оприлюднило 12 червня Міністерство енергетики та вугільної промисловості, передбачає зростання річного видобутку газу до цього року до 44,4 млрд. кубометрів і скорочення його імпорту до 5 млрд. кубометрів.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас