Кабмін ініціює зміни до програми здешевленої іпотеки: цікаві деталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ініціює зміни до програми здешевленої іпотеки: цікаві деталі

Нерухомість
1257
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує внести чергові зміни до постанови щодо здешевлення іпотеки. Про це повідомив очільник Мінрегіону Анатолій Близнюк під час відвідування житлового масиву Лівобережний-3 у Дніпропетровську.
"Програма постійно удосконалюється, практично постійно працює з коригуванням. Ще цього місяця ми плануємо ухвалити третю редакцію постанови, розроблену заради вигоди для громадян. Тому що не всі, наприклад, мають можливість зробити початковий внесок у тому розмірі, який встановлено. Ми хочемо цю систему покращити", – наголосив Міністр.
За його словами, Мінрегіон пропонує знизити обов’язковий власний внесок позичальника з 25 до 10 відсотків, а також здійснювати часткову компенсацію відсотків безпосередньо банкам, а не позичальникам, як зараз. З такими проханнями неодноразово зверталися громадяни під час відвідання офісів "єдиного вікна", які діють у рамках програми. Також серед запланованих змін підвищення частки, яку може складати платіж за кредитом у сукупному доході сім’ї, з 40 до 55 відсотків, підвищення верхньої межі доходів сім’ї позичальника для отримання часткової компенсації.
Крім того, планується визначати граничну площу житла з урахуванням кількості членів сім’ї позичальника, підвищити розрахункову вартість житла для нарахування часткової компенсації без збільшення ціни квартири, що значно збільшить пропозицію та можливість вибору житла.
Передбачається можливість отримання кредиту під 6 відсотків річних на допустиме перевищення граничної площі та розрахункової вартості, яка раніше могла покриватися виключно за власні кошти громадян. Проект відповідної постанови Уряду розміщено на офіційному веб-сайті Мінрегіону.
На сьогодні 7,5 тисяч громадян виявили бажання взяти кредит у рамках цієї програми, понад 4,7 тисяч квартир запропоновано забудовниками, укладено 72 договори. 30 млн грн вже направлено у регіони, профінансовано 14 кредитів на загальну суму понад 4,6 млн грн, з них 9 у Києві та 3 в Автономній Республіці Крим. Планується, що за цією програмою у серпні-жовтні люди почнуть отримувати ключі у перших будинках.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас