Бензин може подешевшати на 40 копійок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бензин може подешевшати на 40 копійок

Енергетика
723
Експертно-аналітична група Кабміну, що займається паливним питанням, рекомендує всім учасникам ринку до кінця червня знизити ціни на 40 копійок на всі види палива.
"Зниження ціни пов'язане, в першу чергу, з тим, що в травні-червні продовжилося істотне падіння європейських оптових котирувань нафти. Враховуючи тенденції до зниження цін на європейських біржах, і ті зниження, які вже відбулися на вітчизняному ринку раніше, існують всі передумови знизити ціни на всі види палива ще на 30-40 копійок", - йдеться в заяві ЕАГ, пише ЛІГАБізнесІнформ.
Варто відзначити, що минулого тижня в мережі АЗС ВАТ "Укрнафта" після рекомендацій Кабміну істотно знизилися ціни нафтопродуктів. Після цього інші учасники ринку також знизили ціни на паливо - в межах від 5 до 30 копійок.
Нагадаємо, в травні парламент проголосував за закон про "плаваючі" акцизи на нафту. Тепер він обернено пропорційно залежить від вартості нафти на світових ринках - підвищується, в разі її зниження, і навпаки, зменшується при її зростанні.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас