Газпром попросив Україну забезпечити прозорість закачування газу в ПСГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром попросив Україну забезпечити прозорість закачування газу в ПСГ

Енергетика
590
Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер під час зустрічі з головою НАК "Нафтогаз України" Євгеном Бакуліним звернувся до голови української компанії з проханням забезпечити прозорість закачування газу в українські підземні сховища газу.
"На зустрічі обговорювалися питання, пов'язані із забезпеченням прозорості для "Газпрому" процесу закачування газу в українські ПСГ, враховуючи досягнуті раніше домовленості і наданий на ці цілі аванс з боку російської компанії", - йдеться в повідомленні "Газпрому".
Зустріч відбулася як продовження переговорів, що пройшли в рамках Петербурзького економічного форуму з Міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойком, передає Взгляд.ру.
Нагадаємо, 7 червня ВАТ "Газпром" і "Нафтогаз України" підписали угоду про аванс 2 млрд. доларів за транзит газу.
"Підписано угоду про надання Газпромом авансу в розмірі 2 млрд. доларів НАК "Нафтогаз України" за транзит газу. Без сумніву, дана угода є принципово важливою для забезпечення закачування газу в підземні сховища України в необхідному обсязі для проходження осінньо-зимового максимуму 2012-2013 років", - сказав Міллер.
Раніше Міллер заявляв, що поточні темпи заповнення ПСГ України ставлять під загрозу стабільне забезпечення транзиту газу взимку.
Подібні побоювання "Газпрому" прозвучали відразу після того, як "Нафтогаз" повідомив російському "Газпрому" про те, що в 2012 році накопичення газу в українських підземних газових сховищах буде відбуватися винятково в обсягах, необхідних для забезпечення власних потреб України.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас