Регіонал пропонує збільшити площу місць для куріння в ресторанах до 70% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регіонал пропонує збільшити площу місць для куріння в ресторанах до 70%

489
У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект, ініційований нардепом від Партії регіонів, згідно з яким в ресторанах і барах має відводитися не менше 30% місць для некурців. Текст законопроекту № 10666 "Про внесення змін до закону України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення" (щодо врегулювання питань куріння тютюнових виробів у місцях громадського харчування)" опублікований на офіційному сайті ВР.
Так, згідно з положеннями законопроекту, пропонується скасувати заборону на куріння в закритих приміщеннях закладів громадського харчування. І встановити, що в таких закладах відводиться не менше 30% площі торгових залів для обслуговування осіб, які не курять. А інші 70% площі, виходячи з положень проекту закону, власники будуть зобов'язані оснастити витяжками або вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму.
Також депутат пропонує скасувати норму, згідно з якою за нерозміщення попільничок або непроведення заходів з припинення куріння на підприємствах громадського харчування керівництво карається штрафом від 1 до 10 тис. грн.
Крім того, в готелях для курців пропонується також відводити 70% номерів.
Як відзначає автор законопроекту в пояснювальній записці, практика введення повної заборони куріння в закладах громадського харчування може привести до опору з боку курців, які втрачають право на самовираження і задоволення своїх звичок. "Так що шлях заборони куріння - це шлях, який загострює конфлікт між людиною і державою... Таким чином, потрібно не забороняти куріння, а створювати належні умови для курців та осіб, які не курять, в закладах громадського харчування. Такий спосіб вирішення питання є цивілізованим і демократичним".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас