Уряд ініціює скасування обов'язкового використання печаток у бізнесі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд ініціює скасування обов'язкового використання печаток у бізнесі

626
Кабінет міністрів з метою полегшення ведення бізнесу в Україні пропонує скасувати обов'язкове застосування суб'єктами господарювання печаток, замінивши їх вказуванням в документах особистого підпису, повідомила прес-служба уряду.
Відповідний законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення принципу провадження господарської діяльності суб'єктами приватного права без застосування печаток" Кабмін схвалив в понеділок.
Як наголошується в повідомленні, скасування використання печаток в бізнесі зробить більш швидкою і менш витратною процедуру створення нових суб'єктів господарювання, і усуне підґрунтя для рейдерства.
"Однією з процедур початку будь-якого бізнесу є виготовлення суб'єктами печатки. Але правоохоронні та податкові органи давно визнали факт легкості її підробки. Тому ніяка печатка не гарантує того, заради чого її обов'язкове використання впроваджувалося багато років тому", - йдеться в повідомленні.
У ньому також наголошується, що загрозливих масштабів набуло рейдерство внаслідок незаконного заволодіння печаткою.
"Системний характер носить непередавання печатки старим керівництвом підприємства новопризначеному при його заміні. В такому випадку колишні керівники не тільки продовжують фактично контролювати бізнес, а й здатні завдати йому істотної шкоди", - наголошується в повідомленні.
Разом з тим, зазначених проблем, на думку уряду, можна було б уникнути, ввівши обов'язковість вказування в документах підпису.
Як написав голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Михайло Бродський на своїй сторінці Facebook в понеділок, даний законопроект "сьогодні-завтра буде переданий на розгляд Верховної Ради України".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас