У Нідерландах запропонували легалізувати DDoS-атаки як форму протесту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нідерландах запропонували легалізувати DDoS-атаки як форму протесту

383
Нідерландська соціально-ліберальна партія "Демократи 66" має намір легалізувати DDoS-атаки як форму акцій протесту. Про це повідомляє globalpost.
Видання відзначає, що партія не вказувала безпосередньо на DDoS-атаки, проте в її заяві йдеться, що деякі форми онлайн-протестів часто помилково приймають за хакерські атаки. Ця обставина і дозволила зробити висновок про те, що "Демократи 66" мали на увазі DDoS-атаки.
У повідомленні телеканалу RT вже безпосередньо йдеться про DDoS-атаки, право на які має намір відстояти голландська опозиційна партія. Передбачається, що для того, щоб атаку визнали акцією протесту, її організатори мають попередити власників ресурсу-жертви заздалегідь, щоб ті встигли підготуватися.
Кейс Верхувен (Kees Verhoeven), представник "Демократів 66", повідомив в своєму мікроблозі, що партія готує закон, що захищає як онлайн-, так і офлайн-протести.
"Демократи 66" очолили рух за інтернет-свободу в голландському парламенті, зазначає globalpost. Зокрема, партія виступала проти антипіратського законопроекту ACTA. У Палаті представників Нідерландів знаходиться десять представників партії, а в Сенаті - п'ять.
DDoS-атаки є формування великої кількості запитів на ресурс-жертву, в результаті чого сервер не витримує і сайт відкривається повільно, або на деякий час зовсім перестає відкриватися. Зазвичай для організації атак використовуються заражені комп'ютери, які по команді з віддаленого сервера починають одночасно намагатися отримати доступ на зазначений сайт.
Разом з тим, існують спеціальні сервіси, що дозволяють користувачам добровільно приєднатися до атаки на сайт. Одним з найпопулярніших додатків для таких атак є "низькоорбітальна іонна гармата" (LOIC).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас