Поліклініки поки не будуть замінювати паперові картки обліку хворих електронними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліклініки поки не будуть замінювати паперові картки обліку хворих електронними

432
Міністерство охорони здоров'я спростовує інформацію про те, що паперові медичні картки будуть замінені на електронний реєстр обліку пацієнтів.
Впровадження електронного реєстру пацієнтів у медичних закладах не скасує паперових медичних карток. Про це йдеться в роз'ясненні прес-служби МОЗ щодо поширеної раніше інформації в ЗМІ про те, що введення такого реєстру призведе до скасування медкартки.
"Електронний реєстр пацієнтів не скасовує ведення облікових форм на паперових носіях", - запевняє МОЗ.
"Впровадження електронного реєстру пацієнтів є пілотним проектом. Його відпрацювання почнеться з Вінницької, Дніпропетровської, Донецької областей та м. Києва", - відзначає відомство.
"Збирання, обробка та внесення до Реєстру даних про пацієнта буде здійснюватися винятково за його згодою", - підкреслює МОЗ.
Постанова Кабінету міністрів "Про затвердження електронного реєстру пацієнтів" від 6 червня цього року (№ 546) передбачає створення Електронного реєстру пацієнтів.
"Електронний реєстр пацієнтів - це єдина державна інформаційна система збору, реєстрації, накопичення відомостей про пацієнта та отриманої медичної допомоги. Реєстр створюється з метою підвищення ефективності медичної допомоги, забезпечення своєчасності її надання, модернізації первинної медичної допомоги", - пояснює МОЗ.
Раніше повідомлялося, що згідно з постановою Кабміну № 546 від 6 червня, в Україні повинен бути створений електронний реєстр пацієнтів.
Радник міністра охорони здоров'я Дмитро Подтуркін сказав журналістам, що "до реєстру вноситимуться дані про лікування, що дозволить відмовитися від паперових карток пацієнта та отримати доступ до історії хвороби людини, не прив'язуючи до її місця проживання".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас