Суд призначив Тимошенко медекспертизу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд призначив Тимошенко медекспертизу

Кримінал
831
Київський районний суд Харкова ухвалив призначити екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко судмедекспертизу. Таким чином суддя Костянтин Садовський задовольнив клопотання звинувачення про проведення комісійної судмедекспертизи стану здоров'я екс-прем'єра, передає НБН.
Сьогодні, 25 червня, Юлія Тимошенко не з'явилася до суду за станом здоров'я. Звинувачення вважає таку поведінку підсудної симуляцією і вимагає висновків експертів. Генпрокуратура готується пред'явити екс-прем'єру ще одне звинувачення, як тільки вона одужає.
Як раніше заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, судово-медична експертиза потрібна, щоб провести допит Юлії Тимошенко щодо її причетності до вбивства нардепа Євгена Щербаня.
У той же час захисник пані Тимошенко Сергій Власенко сьогодні сказав журналістам, що його підзахисній не дають одужати, вимагаючи весь час з'являтися на засідання судів.
Нагадаємо, держзвинувачення вимагало провести судово-медичну експертизу, щоб зрозуміти, який стан здоров'я лідера опозиції, і чи зможе вона приїхати на засідання.
У справі ЄЕСУ екс-прем'єра звинувачують у заволодінні бюджетними коштами, шляхом зловживання службовим становищем. Також Тимошенко звинувачують в ухилянні від сплати податків корпорацією ЄЕСУ.
У жовтні 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас