Донецькі таксисти в шість разів підвищили тарифи для вболівальників Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донецькі таксисти в шість разів підвищили тарифи для вболівальників Євро-2012

1072
У суботу, 23 червня, після матчу Іспанія - Франція в Донецьку таксисти збільшили тарифи в шість разів. При цьому таксисти вказували, що не бояться жодних контрольних органів і навіть президента.
Донецькі таксисти в ніч після матчу Євро-2012 збільшили розцінки на свої послуги в 3-6 разів. Про це повідомляє "ОстроВ", чий кореспондент переконався на власному досвіді, намагаючись дістатися додому після гри збірних Іспанії та Франції.
Дзвінки в популярні в Донецьку служби замовлення таксі не принесли потрібного результату. Диспетчери повідомляли, що "біля "Донбас Арени" машинок немає". На зауваження кореспондента "ОстроВа", що насправді біля стадіону стоїть безліч вільних таксомоторів з розпізнавальними знаками саме їх служби таксі, в деяких диспетчерських службах чесно зізнавалися, що багато (не всі!) водіїв вимкнули рацію, замовлень не приймають і працюють, що називається, "з бордюру".
І дійсно, таксисти активно пропонували свої послуги уболівальникам, які виходили зі стадіону. При цьому вони вказували вартість проїзду, яка в 3-6 разів відрізнялася від визначеної тарифами на таксомоторні перевезення. Так, за поїздку, яка традиційно за лічильником обходиться клієнтові в 50 гривень, в той вечір просили 150-300 гривень.
На питання, чи не побоюються вони, що будуть покарані транспортним відділом Донецької міської ради за відхід "на бордюр" і багаторазове завищення тарифу, група таксистів відповіла, що нікого не боїться, "навіть президента".
"Ми ж не на замовлення працюємо, а просто так. Якщо вам дорого - спробуйте, замовте машинку по телефону. Може, хтось приїде..." - пояснили вони власний принцип ціноутворення.
Невдалі спроби викликати таксі по телефону (деякі номери не відповідали, деякі були постійно зайняті, за деякими відповідали, що вільних машин немає) були зроблені через служби "Зеленооке таксі", "Приват", "Фаетон", "Завжди", "Вікторія", "Лайф", "Шансон", "Вояж", "Ваше таксі" та деякі інші.
Нагадаємо, 7 червня президент Віктор Янукович закликав українців бути гостинними і гідно зустріти гостей Євро-2012.
"У ці дні до нашої країни буде прикута увага всього світу. Я закликаю вас проявити нашу українську гостинність, щирість і привітність. Ми повинні гідно зустріти гостей та учасників чемпіонату", - заявив Янукович.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас