Італія вибиває Англію у серії пенальті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія вибиває Англію у серії пенальті

941
Італійці, які виглядали помітно краще за суперника по ходу зустрічі, все ж вистраждали таку важку перемогу.
Ні Чезаре Пранделлі, ні Рой Ходжсон дивувати суперника стартовими складами не збиралися. У складі збірної Англії спірних позицій фактично не було, а італійці вийшли на гру, як і проти ірландців, з чотирма захисниками. За відсутності травмованого К'єлліні в центрі оборони прогнозовано вийшли Барцальї і Бонуччі, правий край було віддано на відкуп реактивному Абате, а на позиції треквартисти під Кассано і Балотеллі з'явився Ріккардо Монтоліво.
Італія почала гру активно і вже на третій хвилині створила перший небезпечний момент. Монтоліво отримав м'яч на правому краю штрафного від Абате, зробив м'яку передачу верхом назад на Де Россі, і Даніеле з 20-ти з гаком метрів з ходу пробив і потрапив в штангу.
Відповідь англійців не змусила себе довго чекати. Лівий фланг італійської оборони пропустив швидку атаку, і після прострілу Глен Джонсон бив з дуже близької дистанції, але чудовий Буффон примудрився зреагувати і врятував свою команду.
Після цього підопічні Ходжсона на кілька хвилин притисли суперника до воріт, по черзі розриваючи то лівий, то правий фланг оборони збірної Італії. В одній з таких атак Уейн Руні був дуже близький до мети, але після подачі Джонсона в боротьбі з Абате пробив головою трохи неточно.
В цілому швидкості на стартових хвилинах були вражаючими, особливо на тлі попереднього чвертьфіналу між Іспанією і Францією. М'яч не затримувався в центрі поля, англійці дуже швидко і небезпечно атакували по флангах, Італія частіше використовувала центральну зону, але під тиском суперника була змушена використовувати довгі передачі у розрахунку на Балотеллі. Коли ж англійці трохи заспокоїлися, італійці взяли м'яч під свій контроль, а підопічні Ходжсона. як і раніше, атакували по флангах, але вже значно рідше.
Отримавши плацдарм для підготовки атак в центрі поля, Італія зуміла створити кілька небезпечних моментів. На 25-й хвилині Маріо Балотеллі не скористався геніальним пасом Андреа Пірло. Поки Маріо прицілювався і думав, як йому переграти Джо Харта, Джон Террі встиг наздогнати темношкірого італійця і в підкаті заблокував його удар. Під кінець тайму у Маріо був ще один момент, але він не потрапив в площину воріт після чергової блискучої передачі Андреа Пірло та скидки у виконанні Антоніо Кассано.
Італійці ще неодноразово били здалеку, але Харт був надійний. У результаті на перерву команди пішли за рахунку 0:0, встигнувши подарувати глядачам видовище найвищої якості.
Другий тайм розпочався з гострих атак збірної Англії, природно, флангових. Італія відповіла не менш гострим проходом Абате і потужним прострілом, завдяки якому був зароблений кутовий. Після цього кутового зобов'язаний був забивати Де Россі, але з лінії воротарського не влучив у ворота. Після виносу Лескотт повільно брів вперед, тому, коли італійці повернули м'яч в штрафну, Даніеле не був поза грою, але пробачив помилку Джолеону.
Через пару хвилин Де Россі дуже потужно пробив здалеку, Харт відбив перед собою, але потім виправив ситуацію і виручив свою команду після добивання Балотеллі, а Монтоліво з кількох метрів пробив вище, не зловивши як слід м'яч на ногу.
Ще один досить небезпечний удар в падінні через себе завдав Балотеллі, але знову реалізація підвела Скуадру Адзурру.
Англія перший за довгий час небезпечний момент створила вже після виходу на поле Енді Керролла замість Денні Уелбека. Форвард Ліверпуля зачепився за м'яч в штрафній, що дозволило Янгу розстрілювати ворота метрів з десяти, але м'яч зачепив ногу захисника і проскакав поруч зі штангою.
З наближенням свистка про закінчення основного часу команди розпочали грати обережніше, але це не заважало італійцям продовжувати обстрілювати ворота Джо Харта з різних позицій. У підсумку за кількістю ударів Скуадра Адзурра перевершила суперника в кілька разів, але надійність воротаря, самовідданість Джонсона і Джона Террі дозволили англійцям втримати ворота на замку. А останнє слово в основний час було за Левами, але Уейн Руні ударом через себе не потрапив в площину воріт.
0:0 - далеко не найсправедливіший рахунок за підсумками 90 хвилин, адже у обох команд були моменти, а в Італії їх було немало, але факт залишається фактом - перша нульова нічия в основний час на Євро відбулася, перший овертайм розпочався.
У додатковий час Італія практично безроздільно володіла м'ячем, бив по воротах Балотеллі, регулярно йшов на загострення Дьяманті, що замінив Кассано, природно, вів гру Пірло, але Англія стояла стіною. Коли ж м'яч таки побував у сітці воріт Джо Харта, Ночеріно був у положенні поза грою. Прагматична тактика збірної Англії вкотре виявилася ефективною. Але в чвертьфіналі, на відміну від групового раунду, нічиєю задовольнятися ніяк не вийде. Тут грають до перемоги.
У серії пенальті перший промах допустив Ріккардо Монтоліво, але Ешлі Янг відповів люб'язністю на люб'язність і ахнув що є сили в поперечину. Ваш вихід, Джанлуїджі. Удар Ешлі Коул, звичайно, завдав такий собі, але в сейві Буффона все одно є певна символічність. Перед матчем капітан збірної Італії говорив, що Джо Харт може стати найкращим воротарем в світі, але в серії 11-метрових Джіджі показав, що поки найкращий він. 1:0 на користь Буффона в заочній дуелі з Хартом, 4:2 в серії пенальті, оскільки Дьяманті у вирішальний момент не схибив.
Мабуть, все закінчилося закономірно, адже Італія за всіма показниками перевершувала Трьох Левів, хоча досить згадати лише один з цих показників: 35 (!) ударів проти 9-ти. Тепер в півфіналі Чезаре Пранделлі і його підопічних чекає значно потужніший суперник, який не буде всю гру стояти біля своїх воріт. Німеччина - Італія - чекаємо з нетерпінням.
За матеріалами:
football.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас