США боляче вдарили санкціями по найбільших російських IT-компаніях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США боляче вдарили санкціями по найбільших російських IT-компаніях

339
Міністерство фінансів США запровадило обмеження проти найбільших російських IT-компанії. Нові санкції покликані перекрити російським компаніям доступ до бібліотек відкритого коду і передбачають низку інших обмежень.
Правовласники відкритого коду будуть змушені припинити техобслуговування та оновлення open-source для компаній під санкціями, повідомляють «Ведомости».
Крім проблем із бібліотеками відкритого коду IT-галузь росії не зможе комерційно взаємодіяти з організаціями зі США та інших країн.
Зі свого боку це спричинить складнощі в продажу продуктів за кордон. Також виникнуть проблеми з обслуговуванням зарубіжних банківських рахунків, оскільки будь-які, навіть китайські, банки дуже чутливі до ризику вторинних санкцій за роботу з підсанкційними російськими компаніями, кажуть експерти.
Зазначається, що 1 травня Мінфін США поповнив «чорний список» найбільшими російськими розробниками ПЗ і технологічними компаніями. Під обмеження потрапили ГК «Астра», «Ланіт», частина групи компанія IBS («IBS экспертиза», «IBS софт», «IBS і услуги», «IBS инфинисофт»), «Сисофт девелопмент», «Скала-Р», «Протей СТ» и др.
А в березні 2024 року стало відомо, що Microsoft і Amazon призупинили доступ до хмарних сервісів у рф. Також передбачено функціональні обмеження в роботі хмарних продуктів і сервісів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас