Міністр: Україна в лідерах виробників бронетехніки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр: Україна в лідерах виробників бронетехніки

323
Міністр оборони України Дмитро Саламатін заявляє, що Україна займає лідируючі позиції серед світових виробників бронетехніки.
"Стратегічно важливим результатом вважаю стабілізацію ситуації з виконанням зовнішньоекономічних контрактів", - сказав міністр.
За його інформацією, безперебійно йде відвантаження БТР-3Е1 в Таїланд, підписаний контракт на продаж в Таїланд 49 новітніх танків Оплот. "Сьогодні це прорив українського танкобудування", - констатував міністр. Він додав, що успішно виконується і контракт щодо постачання БТР-4 в Ірак, передані збройним силам Іракської Республіки вже 5 з 6 АН-32.
"До речі, щось не чутно радісних вигуків від тієї частини "громадськості", яка ще зовсім недавно висловлювала заклопотаність про невиконання та зрив українською стороною контрактних зобов'язань", - зазначив Саламатін.
Згадав він і успішне виконання контракту з Китаєм щодо виробництва десантних кораблів на повітряній подушці. "Загалом Україна вперше за 20 років за підсумками 2011 року реалізувала продукції військового і спеціального призначення на більш ніж $1 млрд. Сьогодні ми займаємо лідируючі позиції серед світових виробників бронетехніки", - підкреслив голова оборонного відомства.
Він зазначив, що незважаючи на величезні труднощі і проблеми, що дісталися в спадок нинішньому керівництву Міноборони, вдалося реанімувати національний ОПК, втримати його від падіння.
"За останні 6 місяців борги із зарплати в галузі зменшилися майже на третину. Почалося технічне переоснащення виробництва. Проводиться робота з реструктуризації підприємств Укроборонпрому. Ми розв'язуємо їм руки, оптимізуючи надлишкові території і інфраструктуру, яка працювала на кого завгодно, тільки не на державу", - сказав Саламатін.
Разом з тим, за словами міністра, фінансове оздоровлення галузі гальмує відсутність необхідних законів.
"У першу чергу - щодо спрощення тендерних процедур та списання багаторічних заборгованостей. Без цього надзвичайно складно розраховувати на швидке відродження галузі. Над відповідними законопроектами йде напружена робота", - поінформував він.
Нагадаємо, на початку травня Міноборони повідомляло, що Україна домовилася з Казахстаном про постачання БТР-4 українського виробництва на суму близько $150 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас