Банк Англії запустить нову програму монетарного пом'якшення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії запустить нову програму монетарного пом'якшення

274
Банк Англії близький до запуску нового раунду монетарного пом'якшення через погіршення стану справ в єврозоні, передає телеканал "Росія 24".
Більшість директорів (5 проти 4) ради банку підтримали нові заходи стимулювання економіки. За минулий час позиція директорів змінилася. Девід Майлз, єдиний, хто закликав до збільшення ліквідності і зниження ставки рефінансування, тепер користується підтримкою.
Мервін Кінг, Адамс Поузі і Девід Майлз проголосували за кількісне пом'якшення розміром 50 млрд фунтів стерлінгів до загальної суми 325 млрд фунтів. Пол Фішер, виконавчий директор Банку Англії з ринків, підтримав збільшення ліквідності на 25 млрд фунтів.
Однак малоймовірним виглядає факт, що новий раунд стимулювання буде запущений вже в наступному місяці.
"Більшість членів ради вирішили, що новий стимул потрібен або в короткостроковій перспективі і схвалювати його треба зараз, або стимул буде виправданий при досягненні орієнтирів щодо інфляції, але тоді схвалювати його треба на довгострокову перспективу", - йдеться в повідомленні банку.
Нагадаємо, раніше Банк Англії повідомив, що надасть 5 млрд фунтів стерлінгів під час першого аукціону РЕПО з розширеною заставною базою (ECTR), спрямованого на збільшення кредитування в економіці Великобританії на тлі погіршення кризи єврозони.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас