Меркель вкотре висловилась проти ідеї випуску єдиних євробондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель вкотре висловилась проти ідеї випуску єдиних євробондів

Казна та Політика
215
Канцлер Німеччини Ангела Меркель на зустрічі європейських політиків у Римі вкотре сказала "ні" ідеї випуску єдиних євробондів. Правда, підкреслила, що в принципі така емісія можлива, просто говорити про це до створення потужних надбудов над фінансовим сектором та національними бюджетами рано, передає телеканал "Росія 24". Зокрема, вона вважає, що бюджетне управління повинна здійснювати загальноєвропейська влада в Брюсселі.
Президент Франції Франсуа Олланд, один з ідеологів євробондів, за підсумками зустрічі заявив, що "обговорювати випуск спільних паперів потрібно, але не через десять років". За його словами, відмовлятися від частини суверенітету державам буде складніше, якщо вони не відчувають "солідарності".
Не вдалося домогтися на зустрічі прогресу і з питання використання коштів постійного антикризового фонду (ESM) для прямого кредитування проблемних банків.
У той же час європейські лідери домовилися винести на обговорення саміту 27 країн ЄС в кінці наступного тижня пропозицію - виділити для стимулювання економічного зростання країн регіону суму, рівну 1% ВВП Європейського союзу. На сьогодні це 120-130 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас