Збірна Німеччини обіграла греків у чвертьфіналі Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збірна Німеччини обіграла греків у чвертьфіналі Євро-2012

395
Незважаючи на "спартанський" опір збірної Греції, німецька команда порадувала своїх уболівальників яскравою перемогою. Рахунок відкрив Філіп Лам у першому таймі. На початку другої половини гри греки несподівано рахунок зрівняли зусиллями Самараса. І відразу пропустили у відповідь - Самі Хедіра розстріляв грецькі ворота потужним ударом з центру штрафної. Після цього точним ударом головою відзначився нестаріючий Мирослав Клозе, а останній німецький гол забив Маріо Ройс. А за кілька хвилин до фінального свистка Боатенг зіграв рукою у власній штрафній. Пенальті реалізував Салпінгідіс. Німці в півфіналі, де чекають переможця пари Італія - Англія.
Німеччина - Греція 4:2
Голи: Лам, 39, Хедіра, 61, Клозе, 68, Ройс, 74 - Самарас, 55, Салпінгідіс, 89 (з пенальті)
Німеччина: Нойер, Боатенг, Хуммельс, Бадштубер, Лам, Хедіра, Швайнштайгер, Єзіл, Шюррле (Мюллер, 68), Ройс (Гетце, 80), Клозе (Гомес, 80)
Греція: Сіфакіс, Маніатіс, Цавеллас (Фотакіс, 46), К. Пападопулос, Торосідіс, Папастатопулос, Макос (Ліберопулос, 72), Кацураніс, Нініс (Гекас, 46), Самарас, Салпінгідіс
В останні роки збірна Греції привчила нас до того, що напередодні матчів з її участю на тему фаворитів краще мовчати. Наставник збірної Німеччини Йоахім Льов несподівано для багатьох зважився на істотні перестановки в складі. Він прибрав з "основи" Томаса Мюллера, Лукаса Подольскі і Маріо Гомеса, замінивши їх на Андре Шюррле, Марко Ройса і Мирослава Клозе.
Клозе двічі відзначився активними діями у штрафному вже після трьох хвилин. Команда Льова чудово розуміла, що "грецьке питання" потрібно вирішувати по можливості швидше - на четвертій хвилині м'яч після удару Шюррле навіть побував у сітці, але гол не був зарахований через офсайд.
Греки вперше огризнулися на сьомій хвилині, але удар Григоріса Макоса, який заміняв дискваліфікованого Георгоса Карагуніса, виявився слабким і неточним.
Дуже скоро стало ясно, що план німецької команди розгромити суперника на старті, не спрацював. При цьому футболісти збірної Греції за першої ж можливості намагалися йти в контратаку. У них це виходило не дуже, проте самої рішучості вистачало для того, щоб не дозволяти німцями атакувати великими силами.
Греки досить успішно відсунули гру подалі від своїх воріт, і стало ясно, що підопічним Льова, щоб зламати легендарну оборону, доведеться неабияк помучитися. Втім, моменти у німців все ж виникали. В середині першого тайму Ройс вивів на ударну позицію Местута Єзіла, але останній не зміг переграти Міхаліса Сіфакіса з кількох метрів.
Незабаром той же Ройс пробив в ближній кут, і знову на висоті виявився голкіпер, потім 23-річний півзахисник менхенгладбахської "Боруссії" знову завершував атаку і цього разу не потрапив у ворота. Саме Ройс був головним заводієм збірної Німеччини в першому таймі - Льов явно не помилився з вибором. Хоча, головного - забити - німцям ніяк не вдавалося, і в їх діях вже почала проявлятися нервозність.
І тут своє вагоме слово сказав Філіп Лам. Капітанові збірної Німеччини відверто набридло дивитися, як його партнери мучаться в атаці, і він, прийнявши м'яч недалеко від штрафного, трохи просунувся вперед і смачним ударом вразив дальній кут.
На початку другого тайму німці провели ще кілька атак, після чого підопічні Фернанду Сантуша пішли в наступ: несподівано сміливо і з великими силами. На 55-й хвилині грянув грім. Дімітріс Салпінгідіс пронісся уздовж правої бровки, де Жером Боатенг проспав прискорення Гіоргоса Самараса, який з пари метрів переправив м'яч у сітку.
Можливо, когось такий поворот подій і увігнав би в ступор, адже мова про збірну Греції, яка довела стиль "гри на жилах" до досконалості. Але дружину Льова так просто не залякаєш. Ледве секундомір відрахував годину, як німців повторно вперед вивів Самі Хедіра. Результативну передачу зробив Боатенг. Він навісив у штрафну з правого флангу, Мирослав Клозе не дотягнувся до м'яча головою, але це виявилося навіть на краще. За його спиною перебував Хедіра, який потужним ударом в дотик увігнав м'яч у сітку.
А далі пішло-поїхало. Збірна Німеччини розкрилася і чергова атака завершилася голом Клозе. Після навісної подачі майже від кутового прапорця ветеран бездоганно пробив і записав на свій рахунок 64-й гол на національну команду. На 74-й хвилині Клозе знову перевірив на міцність Сіфакіса - голкіпер з ударом впорався, але на добиванні рикошетом від поперечини четвертий гол німців забив Ройс.
У решту часу, коли від напруги не залишилося й сліду, перевагою здебільшого володіла збірна Німеччини, яка могла відзначитися ще кілька разів, але зробили це греки. На 89-й хвилині Боатенг зіграв рукою у своїй штрафній, після чого Дімітріс Салпінгідіс холоднокровно з пенальті переграв Мануеля Нойєра. На більше часу у греків уже не було, тому автор останнього у матчі гола навіть не радів.
Нагадаємо, що першим півфіналістом Євро стала Португалія, яка мінімально обіграла Чехію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас