Казахстан заговорив про можливе падіння цін на нафту до 50 дол за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан заговорив про можливе падіння цін на нафту до 50 дол за барель

Енергетика
953
Падіння ціни на нафту до 50 доларів за барель у другій половині 2012 року цілком реально, вважає прем'єр-міністр Казахстану Карім Масімов.
"Є такі припущення, що в другій половині року можлива друга хвиля кризи і ціна на нафту буде досить низькою", - передає ІА Новини-Казахстан слова прем'єра, сказані ним на спільному засіданні палат парламенту.
На світових ринках у п'ятницю вартість нафти марки Brent коливається вже нижче 90 доларів за барель - біля мінімумів з кінця 2010 року.
Масімов повідомив, що він доручив республіканській бюджетній комісії "розглянути варіанти розвитку економіки в разі падіння ціни на нафту в другій половині цього року до 50 доларів за барель".
"Це не фантастично, а може бути досить реалістичний сценарій", - підкреслив голова уряду.
Він попередив парламентаріїв, що "якщо негативний варіант спрацює, ми звернемося до депутатів парламенту, до голови держави у вересні місяці, прийдемо до вас за підтримкою".
"Переглянемо бюджет не в бік збільшення, а з можливістю секвестрування", - пояснив він.
Раніше повідомлялося, що до 2040 року попит на енергію в глобальних масштабах зросте на 40%. Про це йдеться в першому щорічному прогнозі світової економіки та енергетичних ринків норвезької державної нафтогазової компанії Statoil.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас