Янукович підписав зміни до Податкового кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович підписав зміни до Податкового кодексу

Казна та Політика
1322
Президент України Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо вдосконалення деяких податкових норм", ухвалений парламентом 24 травня поточного року.
Закон спрощує процедуру реєстрації платниками податку на додану вартість (ПДВ) підприємців, що працюють на спрощеній системі оподаткування, скорочує термін реєстрації платників ПДВ у податкових органах з 10 до п'яти робочих днів, а також скасовує обмеження на добровільну реєстрацію платником ПДВ.
Документом встановлюється мораторій на застосування адміністративних санкцій за окремі порушення податкового законодавства до кінця 2012 року, зокрема, за помилки у заповненні податкової декларації, у заповненні книги ведення доходів і видатків, за ведення діяльності, не зазначеної у свідоцтві.
Закон реалізує принцип "єдиного вікна", який дозволяє підприємцям надавати банку для відкриття рахунку тільки виписку з Єдиного держреєстру юридичних і фізичних осіб.
Крім того, до 1 січня 2013 року продовжено мораторій на введення в дію податку на нерухоме майно у зв'язку з наявністю урядового законопроекту, що пропонує нову концепцію такого податку.
Документ надає право підприємствам з доходом понад 1 млн грн розстрочити до 2015 року задекларовані за два останні роки збитки з податку на прибуток.
Нагадаємо, Європейська бізнес асоціація (ЄБА), в свою чергу, звернулася до президента з проханням накласти вето на схвалений парламентом закон про вдосконалення деяких податкових норм № 9661-д і повернути його на доопрацювання з залученням експертів та бізнес-спільноти через передбачені ним шляхи вирішення проблеми обліку збитків минулих періодів.
Даний закон, на думку асоціації, не усунув існуючу проблему обліку збитків минулих періодів, так як залишив без змін норму Податкового кодексу, яку податкові органи використовували для обґрунтування нібито існуючих обмежень на перенесення збитків на майбутні періоди.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас