Київ назвали найбруднішою європейською столицею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ назвали найбруднішою європейською столицею

1806
Згідно з результатами дослідження британського центру Economist Intelligence Unit, Київ зайняв останню з 30 позицій в рейтингу екологічності.
Як повідомляє Корреспондент.net, головними проблемами української столиці є надмірна загазованість і брудна вода.
На сьогоднішній день кияни вдихають більше 20 видів шкідливих для здоров'я домішок, серед яких діоксид сірки, оксид вуглецю і діоксид азоту. На 1 кв. км у столиці промислові підприємства викидають 10,1 тонн шкідливих речовин. При цьому, за даними Державного управління охорони навколишнього середовища, на частку великих підприємств припадає лише 10% шкідливих викидів в столиці, а основну частку - майже 90% - вносять автомобілі, які їздять на низькооктановому бензині.
Другою проблемою є брудна вода, яку з крана пити не можна. Як відомо, Київ п'є воду з Десни і Дніпра.
"Якщо раніше води Десни належали до категорії першого класу, то сьогодні - до третьої, тобто вимагають максимального очищення", - розповів головний інженер Деснянської водопровідної станції Валерій Оленченко.
Господарство ВАТ "АК "Київводоканал" давно потребує капітального ремонту та переобладнання, адже воно використовує технології очищення далеких радянських часів. В "Київводоканалі" кажуть, що немає грошей на модернізацію, оскільки тарифи дуже низькі.
Погана екологія сприяє високій захворюваності та низькій тривалості життя: в середньому киянин живе 71,5 року, а громадянин Європейського союзу - на сім років довше.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас