Агентство Fitch переглянуло прогноз щодо зростання економіки Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агентство Fitch переглянуло прогноз щодо зростання економіки Китаю

Казна та Політика
296
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings переглянуло в бік підвищення прогноз щодо зростання ВВП Китаю на майбутній рік до 8,2% з 8%. На поточний рік прогноз зростання збережений на рівні 8%, повідомляється в прес-релізі агентства.
"Уповільнення економічних темпів, про яке свідчить індекс PMI в промисловості, що знизився до мінімального в 2012 році рівня, непорівнянне з падінням в 2008 році, хоча і вимагає дій влади країни", - наголошується в документі.
Як стало відомо напередодні, індекс, що обчислюється аналітиками HSBC, скоротився в червні, за першою оцінкою, до 48,1 пункту з 48,4 у травні.
"Тим часом ми не очікуємо різких дій від влади, які могли б привести до зростання держборгу", - говорять експерти Fitch. Почасти такий прогноз пов'язаний з більш стабільною, ніж трьома роками раніше, ситуацією на ринку праці, а також надіями на обережні дії уряду, головним завданням якого є стримування інфляції та зростання цін на нерухомість.
Дефіцит бюджету країни очікується на рівні 1,1%. Китай в даний час має довгостроковий рейтинг дефолту емітента в національній валюті "АА-" з "негативним" прогнозом.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас