Депутати не вірять у "газовий" суд між Україною і Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати не вірять у "газовий" суд між Україною і Росією

Енергетика
374
Суд між Україною і "Газпромом" може стати лише прикриттям для політичних домовленостей між Україною і Росією. Так заступник голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, депутат Верховної ради фракції "БЮТ-Батьківщина" Михайло Волинець прокоментував "Подробностям" можливий судовий розгляд між Україною і "Газпромом".
"Нелогічні кроки президента Януковича можуть дражнити Путіна (президента Росії - Ред.)", - зазначив він.
Разом з тим, за словами Волинця, Росія може піти на поступки щодо ціни на газ для України. "Питання в тому, якою буде ціна за ці поступки. Ймовірно, Україні доведеться здати Росії важливі стратегічні об'єкти", - підкреслив депутат.
Волинець також висловив упевненість в тому, що в Кремлі вже складено список вимог, які Путін пред'явить Україні за зниження ціни на газ.
У свою чергу перший заступник голови депутатської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов вважає, що найбільше шансів вирішити суперечку не в залі суду, а за столом переговорів. Розмови про позов "Газпрому" проти України парламентарій називає "елементом політичної гри".
"Іноді при вирішенні глобальних проблем в хід йдуть політичні інтриги", - зазначив він.
"Регіонал" також висловив упевненість в тому, що відповіді на багато питань, в тому числі і на газове, дасть майбутня зустріч президента України Віктора Януковича і голови російської держави Володимира Путіна, яка намічена на липень.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас