Україна обговорила з Туреччиною можливість експорту електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна обговорила з Туреччиною можливість експорту електроенергії

Енергетика
374
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко і міністр енергетики і природних ресурсів Туреччини Танер Йілдіз обговорили можливість експортних поставок української електроенергії.
"Сторони обговорили питання розвитку партнерства в енергетичній сфері, можливість постачання в Туреччину української електроенергії", - йдеться в повідомленні міністерства з посиланням на зустріч міністрів 21 червня під час Санкт-Петербурзького міжнародного економічного форуму.
Як повідомлялося, можливість експорту української електроенергії до Туреччини обговорювалася в березні 2011 року на зустрічі прем'єр-міністрів обох країн. Сторони домовилися детально опрацювати це питання. Голова українського уряду Микола Азаров відзначав, що експортному потенціалу української електроенергії буде сприяти завершення будівництва третього і четвертого блоків Хмельницької атомної електростанції.
Україна і Туреччина не мають спільних сухопутних кордонів. Експорт української електроенергії до Туреччини можливий через мережі енергосистем Румунії та Болгарії або Росії і Грузії.
Україна вже кілька років робить спроби налагодити постачання своєї електроенергії до Литви, з якою не має спільних кордонів, але вони поки безуспішні через небажання Білорусі забезпечити транзит.
За п'ять місяців 2012 року Україна здійснювала комерційні постачання електроенергії в усі сусідні з нею країни (Угорщина, Румунія, Словаччина, Польща, Білорусь, Молдова) крім Росії. Обсяг експортних поставок у січні-травні поточного року склав 3,441 мільярда кВт-год.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас