МВФ: Криза в зоні євро досягла критичної стадії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Криза в зоні євро досягла критичної стадії

Казна та Політика
1767
Криза в зоні євро досягла критичної стадії, і для прискореного виходу з неї потрібні рішучі кроки зі зміцнення Європейського валютного союзу, у тому числі шляхом більш тісної фінансової інтеграції, заявили в четвер у Міжнародному валютному фонді (МВФ).
Заява була зроблена у зв'язку із завершенням консультацій з керівними органами Європейського союзу, в тому числі Єврокомісією та Європейським центральним банком, передає ИТАР-ТАСС.
Вони проводилися відповідно до 4-ї статті статуту МВФ, що передбачає щорічний аналіз економік країн-членів організації.
На думку експертів Фонду, "незважаючи на екстраординарні політичні дії", початі урядами 17 країн єврозони, ринки приватних і державних кредитів "як і раніше, відчувають шалений тиск, що ставить питання про виживання самого валютного союзу".
У цій ситуації, вважають фахівці, "потрібний рішучий і потужний рух в бік більш повного Європейського валютного союзу, зокрема, банківського союзу і більшої фінансової інтеграції, щоб стримати зростання невпевненості, що охопила регіон".
"Ці кроки мають бути підтримані широкомасштабними структурними реформами в зоні євро, націленими на підвищення економічного зростання", - відзначають експерти МВФ.
У той же час вони визнають, що структурні реформи можуть дати потрібний ефект лише в довгостроковій перспективі, а для негайного пожвавлення економічної активності потрібні інші стимули, які дозволяють, зокрема, підтримувати попит на кредити, товари та послуги.
На думку фахівців Фонду, в цих цілях країни єврозони повинні використовувати, в першу чергу, такі механізми, як облікова ставка кредитів, бюджетна консолідація і рекапіталізація банків.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас