Новий уряд Греції перегляне кредитну угоду з ЄС і МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий уряд Греції перегляне кредитну угоду з ЄС і МВФ

Казна та Політика
513
Новий уряд Греції має намір переглянути угоду з кредиторами з ЄС і МВФ, йдеться в декларації кабінету міністрів Греції, поширеній в четвер.
"Мета уряду - боротися з кризою, відкрити шлях до економічного розвитку і провести нові переговори щодо умов кредитної угоди, не ставлячи при цьому під загрозу перебування країни в єврозоні, а також її європейський курс", - йдеться в документі.
Уряд, який створюється за підтримки парламентських партій "Нова демократія", ПАСОК і ДІМАР, має намір працювати запланований конституцією термін чотири роки, йдеться в декларації кабінету.
Раніше коаліційні уряди в Греції створювалися тільки на перехідний період з метою привести країну до нових парламентських виборів.
Новий кабінет міністрів на чолі з Антонісом Самарасом буде приведений до присяги в четвер о 19 годині за місцевим часом (20:00 мск).
З травня 2010 року ЄС і МВФ виділили Греції кредитів і провели списання боргу країни на загальну суму 380 мільярдів євро. Греція в обмін зобов'язалась різко скоротити бюджетний дефіцит шляхом урізання витрат, а також провести структурні реформи в економіці. Програма постійно не вкладається у намічені рамки через глибший спад в економіці, ніж очікувалося, а також політичну нестабільність в Греції, яка в четвер отримала четвертий уряд за вісім місяців.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас