Fitch підтвердило найвищі рейтинги Швейцарії на рівні "AAA" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило найвищі рейтинги Швейцарії на рівні "AAA"

Казна та Політика
173
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) Швейцарії в іноземній і місцевій валютах на найвищому рівні "AAA", прогноз щодо рейтингів стабільний, передає РИА Новости.
"РДЕ Швейцарії відображає розвинену, диверсифіковану і стійку економіку країни, яку підтримує стабільно низький рівень інфляції і яка вирізняється макроекономічною стабільністю", - пояснює Fitch.
Агентство відзначає хороший стан державних фінансів країни, в тому числі показники держборгу, який знизився до 26,6% ВВП в минулому році з 54,9% ВВП в 2003 році. "Це збільшує місце для бюджетних маневрів у випадку сильного економічного стресу", - вважають експерти Fitch.
У той же час агентство додає, що криза в єврозоні негативно впливає на економіку Швейцарії. "Зростання реального ВВП трохи сповільнилося, до 2,1% в 2011 році, курс швейцарського франка різко виріс, а попит на експорт зі Швейцарії з боку єврозони знизився", - вважає Fitch.
Крім Швейцарії, найвищий рейтинг від Fitch мають Австрія, Канада, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Нідерланди, Норвегія, Сингапур, Швеція, Люксембург, Великобританія, США.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас