Законопроект про податок на розкіш знову відклали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Законопроект про податок на розкіш знову відклали

Казна та Політика
300
Керівник комітету Верховної Ради України з питань митної та податкової політики Віталій Хомутинник заявляє, що законопроект про податок на розкіш у першому читанні буде схвалений на наступному пленарному тижні, пише Інтерфакс-Україна.
"Я вважаю, що ми повинні схвалити в першому читанні на цій сесії... а в цілому він (закон) повинен бути схвалений на наступній сесії", - сказав Хомутинник в інтерв'ю журналістам в четвер в Києві.
Він зазначив, що якщо цей закон буде проголосований в парламенті, то вступить в силу з 1 січня 2013 року.
"Я вважаю, що якщо вводити новий податок (податок на розкіш) то він повинен працювати з 1 січня наступного року, щоб не розривати бюджетний рік, щоб люди могли планувати свої витрати", - сказав він.
Хомутинник також нагадав, що у Верховній Раді України зареєстровано 3 альтернативні законопроекти про оподаткування розкоші, серед яких і законопроект, розроблений Кабінетом міністрів України.
За словами Хомутинника, профільний комітет у середу розглядав дане питання.
"Ми вийшли на рішення - створити робочу групу з представників народних депутатів, авторів законопроекту, Кабінету міністрів, Міністерства фінансів, Державної податкової служби, щоб до наступного пленарного тижня відпрацювати всі законопроекти і вийти на консолідовану пропозицію", - зазначив депутат.
Він також нагадав, що Кабінет міністрів України пропонує ввести податок на розкіш з нерухомості, що перевищує 200 кв. м на квартиру і більше 500 кв. м для будинків.
Кабінет міністрів України також пропонує брати податки за дорогі автомобілі, ювелірні прикраси, дорогі годинники, вироби з хутра.
Хомутинник відзначив, що кожна позиція запропонованого законопроекту буде розглядатися і "я не переконаний, що саме в такій версії може бути остаточно схвалена ця редакція".
Голова комітету також підкреслив, що не згоден з висновком представників Кабінету міністрів України, що податок на розкіш принесе до державного бюджету щорічно 500 млн грн.
"Я не переконаний в тому, що ці розрахунки відповідають дійсності", - сказав він, додавши, що в разі введення податку на розкіш до держбюджету може надійти кілька мільярдів гривень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас