Тимошенко - світовий лідер за кримінальними справами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко - світовий лідер за кримінальними справами

Кримінал
5098
Президенту Віктору Януковичу шкода екс-прем'єра Юлію Тимошенко як людину, але її можна вважати лідером серед всіх політиків світу за кількістю кримінальних справ. Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню SUPERillu.
Зокрема, відповідаючи на запитання, чи вважає він, що Тимошенко сидить у в'язниці з політичних мотивів, Янукович сказав: "У всьому світі немає політика, причетного до такої великої кількості кримінальних справ, як Юлія Тимошенко. Тому зараз дуже важливо внести ясність у цю справу з юридичної точки зору".
Янукович уточнив, що українська сторона звернулася до американської компанії Skadden з проханням надати експертну оцінку справ Тимошенко. "Ми також підтримуємо ініціативу президента Європейського парламенту Мартіна Шульца провести незалежне розслідування справи під головуванням колишнього президента Польщі Олександра Кваснєвського і колишнього президента Європейського парламенту Пета Кокса, - додав він.
Президент запевнив, що знає про недоліки української судової системи: "Перш за все, це старий, ще з радянських часів, Кримінально-процесуальний кодекс. Ми вже змінили його, новий Кримінально-процесуальний кодекс вступає в силу в листопаді 2012 року. Експерти Ради Європи оцінили його як такий, що відповідає європейським стандартам".
При цьому Янукович зазначив, що Україна згодна з вимогою Євросуду з прав людини створити умови для лікування Тимошенко. "І ми працювали разом з Німеччиною над вирішенням цього питання. Німецькі лікарі беруть участь зараз разом з українськими лікарями в процесі лікування для забезпечення бажаної прозорості", - сказав він.
За його словами, йому шкода Тимошенко. "І не тільки шкода. Я хочу, щоб цей процес був завершений якнайшвидше, і суд ухвалив справедливе рішення... Коли ця кримінальна справа буде завершена, переді мною постане питання, як бути далі. Я буду шукати можливість для гуманного вирішення", - відповів він на запитання про помилування Тимошенко.
Нагадаємо, раніше Янукович заявив, що дуже хоче помилувати Тимошенко, але не може цього зробити, поки всі судові інстанції в Україні і Європейський суд з прав людини не ухвалять рішення у її справі. "Моя реакція на це наступна: я не можу діяти поза рамками закону... Президент не має таких інструментів. Мені доведеться зробити все за законом", - додав він. Тимошенко не раз заявляла, що помилування Януковича їй не потрібно.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас