Росія вперше за 6 років оплатила використання кримського полігону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія вперше за 6 років оплатила використання кримського полігону

Казна та Політика
920
Міністерство оборони Російської Федерації розрахувалося з Міноборони України за використання полігону злітно-посадкових систем НИТКА, розташованого в Криму. Вперше, починаючи з 2006 року, оплата здійснена грошима.
Це стало можливим внаслідок домовленостей, досягнутих між міністром оборони України Дмитром Саламатіним та міністром оборони РФ Анатолієм Сердюковим, повідомляє Департамент преси та зв'язків із засобами масової інформації МОУ.
"На виконання Угоди між урядами України та Російської Федерації про використання полігону злітно-посадкових систем НИТКА та Протоколу погодження фактичної вартості взаємних послуг (зобов'язань) між українською і російською сторонами щодо використання зазначеного полігону в 2007 і 2010 роках в інтересах морської авіації ВМФ РФ, підписаного 8-9 червня 2012 року, російська сторона перерахувала на валютний рахунок Міністерства оборони України 1 мільйон 373 тисячі 809 доларів США", - йдеться в повідомленні оборонного відомства.
Кошти, отримані від російської сторони за використання полігону НИТКА, будуть проконвертовані в національну валюту і спрямовані на ремонт та оновлення військової техніки, озброєння української армії і сил флоту, зазначили в МОУ.
НИТКА (Наземний випробувальний тренувальний комплекс авіаційний) - спеціальний наземний навчально-тренувальний комплекс, що імітує палубу авіаносця і призначений для відпрацювання техніки зльоту і посадки літака на авіаносець.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас