У Росії 5 років не будуть підвищувати податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії 5 років не будуть підвищувати податки

Казна та Політика
394
Можливі зміни в податковій політиці протягом найближчих п'яти років будуть стосуватися тільки зниження податкового тягаря. Про це заявив міністр фінансів Росії Антон Силуанов на діловому сніданку в рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму, що відкрився 21 червня, передає РИА Новости.
Наприкінці травня Силуанов, виступаючи в Держдумі, зазначав, що істотно скорочувати податкове навантаження на економіку поки рано. Як вказував міністр, подібні пропозиції повинні ув'язуватися зі зменшенням витрат бюджету.
За даними Мінфіну, як нагадує інформагентство, в 2011 році податкове навантаження на російську економіку з урахуванням нафтогазових доходів склало 35,6 відсотка. При цьому в кінці минулого року Аркадій Дворкович, який займав пост помічника президента, оцінив податкове навантаження на економіку країни в 40 відсотків від обсягу ВВП. Тоді ж Силуанов заявляв, що податковий тягар на економіку становить 31-32 відсотка.
В кінці минулого року Володимир Путін, будучи ще прем'єр-міністром Росії, заявив, що країні необхідний "рішучий податковий маневр", щоб оптимізувати податки, від яких залежить економічне зростання. Суть маневру Путін не розкрив, доручивши розробити пропозиції Мінфіну і Мінекономрозвитку. У березні голова Мінекономрозвитку Ельвіра Набіулліна пояснила, що маневр буде полягати в перенесенні частини навантаження з інвестицій і виробництва на споживання.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас