Греф: Дефіцит ліквідності в РФ збережеться, ставки продовжать зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф: Дефіцит ліквідності в РФ збережеться, ставки продовжать зростання

Казна та Політика
404
Голова Сбербанку Герман Греф не очікує поліпшення ситуації з ліквідністю в РФ, не відкидає подальшого зростання ринкових ставок.
"Що стосується короткострокового прогнозу щодо ліквідності, то, на жаль, те, що ми бачимо зараз на ринку, це дефіцит ліквідності. Поки ми не бачимо, що ситуація буде виправлятися і, відповідно, короткостроковий прогноз щодо ставок такий, що ставки, на жаль, можливо, будуть ще найближчим часом підростати", - сказав Греф.
У березні він заявляв, що ринкові ставки в Росії знаходяться на максимумі, і не відкидав, що в другому півріччі вони почнуть знижуватися.
Греф не став прогнозувати динаміку курсу рубля, зазначивши лише, що курс російської валюти повністю корелюється з цінами на нафту. "Я не прихильник чорних прогнозів. Курс рубля буде коливатися... Ми повинні звикати до життя в нових умовах", - сказав голова Сбербанку.
Він підтримав політику плаваючого курсу рубля, яку проводить Банк Росії. "Дуже правильно, що ЦБ не тримає валютний курс. Це велика допомога економіці в цілому", - підкреслив Греф.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас