Кіпр на цьому тижні може попросити у Росії кредит на 3-5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпр на цьому тижні може попросити у Росії кредит на 3-5 млрд євро

Казна та Політика
259
Кіпр на поточному тижні звернеться до Росії з проханням про надання кредиту в розмірі від 3 млрд до 5 млрд євро, а також попросить допомогу для своєї банківської системи у єврозони, сказав France Presse неназваний європейський дипломат. За словами джерела, звернення до єврозони за допомогою може відбутися наступного тижня.
"Можливо, на наступному тижні Кіпр вирішить питання з кредитною допомогою. Можливо, що буде використана модель, аналогічна випадку з Іспанією, - тільки для банківського сектора", - сказав він.
Раніше повідомлялося, що Кіпр ухвалить рішення, чи звертатися за фінансовою допомогою, після парламентських виборів в Греції 17 червня.
Кіпрські ЗМІ та аналітики не сумніваються, що країна, до якої Кіпр може звернутися за кредитом, - це Росія, яка вже надала Кіпру позику 2,5 млрд євро. Альтернативний варіант - скористатися кредитами ЄС, але натомість партнери по єврозоні можуть вимагати жорстких заходів економії.
Кіпр повинен до кінця місяця знайти 1,8 млрд євро на рекапіталізацію другого за розміром банку країни Cyprus Popular Bank, постраждалого від грецької кризи. Загальна потреба острівної держави в кредитах може перевищити 4 млрд євро.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас